Augustidagar.

 
Sedan sist har jag... 
 
 
Fotograferat bröllopsporträtt vid en vacker skogskant med tillhörande ödehus. Mitt hjärta slår frivolter. 
 
 
Varit ute i skogen, fast det vet ni ju vid det här laget. Att ni oftast finner mig där. Vi fortsätter äta blåbär som sjunger på sista versen.  Jag har inte ett enda blåbär i frysen, som vanligt varje år fast att lovat mig själv att i år, då ska jag bättra mig. Men nej. 
 
 
Och så har det regnat och jag vänder ansiktet mot himlen och låter dropparna rinna längs kinderna. Känner den framträdande doften av skog, mossa och höst. 
 
 
Rönnbären slåss om platsen i år. Det är verkligen hur mycket som helst och det betyder ju att en kall vinter är att vänta. Jag hoppas på mycket snö. Men inte än. Dock. 
 
 
Ett ensamt litet nypon. Vackert omringad av gröna och smått gulnande blad. Jag är redo för höst. Jag håller tummarna att skogen blir full av trattkantareller. Det om nåt får gärna fylla ut frysen i år.
Det ska jag lova mig själv. 
 
Har ni höstkänsla? ♥

Morgonen är min bästa tid.

 
 
 
Vad jag älskar augustimornar. Jag älskar tidiga mornar vilken månad som helst egentligen, morgonmänniska som jag är. I morse kokade jag kaffe och tog med mig vovvarna till sjön i den magiska dimman efter en kall natt. Här kan jag sitta nästan hur länge som helst. Träden börjar skifta i färg och det gör mig lite lycklig i själen, lite sådär att man knappt törs uttala det. Sensommar när den är som vackrast. En bris av sommar hänger kvar, det gör den. Binja rusar ut i sjön och jag blir så glad att se henne så glad. Min fina lilla tjej, vilken kompis det är. Och medans de busar av sig sätter jag mig en stund och försöker ta in allt det vackra i just denna stund. En stund jag ska plocka fram när mörkret sänker sig och jag tror att det aldrig kommer en vacker augustimorgon igen. Här och nu. Tack moder jord. ♥

Morgontimma.

 
 
 
(Möblerat och gjort om i sovrummet. Målade tak hela dagen igår, så öm mina skuldror.) 
 
Vaknar upp till en grå och blåsig torsdag, och det passar mitt humör alldeles ypperligt. Jag pysslar inomhus några timmar innan det är dags för kvällsjobb. Vad har ni för er? 
Visa fler inlägg