Sommarregn.

 
 
Jag vaknar innan klockan, den står på halv sju även om kalendern skvallrar om semester. Regnet slår mot rutan och jag hör hur hjärtat stökar omkring i köket, det doftar kaffe. Sitter en stund på sängkanten och Ludde kurrar och ger kärlek. Vovvarna är blöta i pälsen och busar en stund innan de somnar om, tätt intill i hundkorgen. Jag smyger med mig en kopp kaffe upp i sovrummet. Stilla mornar.
Det är något vackert som vilar över sommarregn. 

Efter regnet.

 
 
 
 
 
 
 
Magin i sommarkvällar. Doften efter en åskskur.
Jag mötte upp mina vänner för en kvällspromenad, och vilken energiboost dom ger. Vi stannar på höjden och ser ut över trädtoppar och sjöar. Springer upp och ner över grushögar och svetten rinner i ögonbrynen. Känner hur kroppen vaknar till liv. Endorfiner. Vi pratar om allt mellan himmel och jord och mina käkar värker lite efter skratten som ekar över skogen.
Det är stunder som dessa som lever kvar lite extra länge. 
 
 
 

04.55

 
 
 
Stretar emot lite när jag ser att klockan är tidig, min morgonpigga valp tänker att det är dags att gå ut. När jag ser ut över sjön glömmer jag att jag är trött. Vilken morgon. Det är det här jag älskar, sommarmornar när fåglarna kvittrar högt och daggen ligger tät. Det doftar fantastiskt och så röjer hon över åkern och kommer tillbaka lycklig och blöt. God morgon fredag! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg