Jul på farstukvisten.

 
 
 
Ledig förmiddag och jag har pyntat ute på farstukvisten. Man kan inte ha för många granar, tycker jag. Vi har en miniskog bakom garaget som tillhör oss och där hittade jag en perfekt, mellanstor gran. Och ser ni plåthinken? Gud vet hur många år den legat där i skogen och rostat sönder. Jag stoppde ner en gammal syltburk med vatten i så blev den perfekt som julgransfot. Skridskorna som jag hittade på loppis för några år sedan har fått flytta ut.  Nu saknas det bara lite snö. Jag längtar! 

I helgen har jag -

 
 
- Plockat julpynt i skogen och tänkt på hur mycket jag saknar snön som låg som ett täcke över världen.
 
 
- Bakat pepparkakor med min kusin. En ganska ny tradition som inkluderar massa tok, skratt och magknip efter alltför mycket degäta. Man kan inte riktigt låta bli. Dofterna av jul alltså! 
 
 
Självklart tänt första ljuset. Här är klockan egentligen alldeles för tidig för att vara uppe en söndagsmorgon. Men kroppen ville inte sova. 
 
 
- Och så choklad då. Kan man leva på mjölk, kakao och grädde? Nä? 
 
 
Gå igenom staden här intill, precis när den första julskyltningen för i år är över. Öde och mysigt. 
 
 
- Tagit en ofokuerad bild hemma hos mormor och morfar där man alltid dricker kaffe med grädde.  Vi pratar kameror och han plockar fram sin som stått orörd i många, många år. Jag tycker ju såklart han borde ge sig ut och använda den. Så berättar dom en historia om sin gamla folkvagn som de inredde och åkte omkring i. . Jag tänkte genast på er Rania . Så himla mysigt! 
 
 
 Hoppas er helg har varit minst lika fin som min. ♥
Visa fler inlägg